غرب شناسی: آمریکا شناسی: دموکراسی در آمریکا: مالکیت و آزادی بیان در آمریکا (قسمت دوم)
غرب شناسی
آمریکا شناسی
دموکراسی در آمریکا
مالکیت و آزادی بیان در آمریکا
(قسمت دوم)
بر اساس قانون اساسی آمریکا و لایحه حقوق مردم، دولت آمریکا حق سانسور و کنترل قبلی گفتار، نوشتار و مطبوعات را ندارد، اما در صورت لزوم و نقض قانون، می تواند پس از انتشار و گفتار، افراد و سازمان های مربوط را به دادگاه کشانده و علیه آنها اعلام جرم کند. قانون و لایحه مصوب کنگره درباره جلوگیری از فتنه انگیزی و آشوب، این حق آزادی را سلب می کند و با آن در تناقض است.
هدف اصلی موسسان جمهوری آمریکا به شکل خلاصه حفظ نظم و نظام ایالات متحده است و در این امر توازن قدرت های داخلی اجتماعی، به جز سه گروه- که تقریبا در آن زمان نیمی از جمعیت آمریکا را تشکیل می دادند- در نظر گرفته شده است. این سه گروه عبارتند از: شهروندانی که زمین و ملک نداشتند، سیاه پوستان که بیشترشان برده محسوب می شدند و سرخ پوستان یعنی کسانی که ایالات متحده با آنها به جنگ برخاسته بود.
ائتلاف دولت با ثروتمندان و طبقه برتر اجتماع، یکی از اهداف اولیه موسسان جمهوری آمریکا و در حقیقت نظام سیاسی و اقتصادی ایالات متحده بوده است. همیلتون معتقد بود نظام باید خود را با طبقه ثروتمند متحد کند تا بتواند از جنبه اقتصادی و سیاسی پایدار بماند. تاسیس اولین بانک مهم امریکا و تنظیم اولین قوانین مالیاتی، حکایت از این معادله ها و مدلول های فکری و سیاست گذاری دارد.
هدف اصلی تشکل دو حزبی آمریکا از آغاز (دموکرات- جمهوری خواه و فدرالیست ها که سال های بعد به دو حزب دموکرات و جمهوری خواه تشکیل شدند) با تمام تفاوت های سلیقه ای و سیاست گذاری که میان آنها در امور رفاه عمومی، فلسفه اقتصادی و نقش دولت فدرال (مرکزی) در مقایسه و مقابله با دولت های ایالتی دیده می شود، در حقیقت انسجام نظام ایالات متحده آمریکا و جلوگیری از کثرت گرایی و تفرقه آراست.
یکی از دلایل مهم و اصلی تاسیس ایالات متحده آمریکا و توسعه آن به یک اتحادیه بزرگ قومی توسط موسسان جمهوری و پدران این کشور، آن بود که آمریکا از جنبه جغرافیایی، مساحت، سیاست و اقتصاد به اندازه ای بزرگ و متحد گردد که در آینده بهانه و فرصتی برای جدایی و استقلال هر یک از ایالت ها خارج از نظام فدرال امکان نداشته باشد.
مطالب پیشنهادی:
صنایع فرهنگی و قدرت نرم در آمریکا
آمریکا شناسی: دموکراسی یا دموکراسی ها؟
آمریکا شناسی: سازمان های اجتماعی آمریکا: تبعیض نژادی در آمریکا؟
صنایع فرهنگی و رسانه های آمریکا: آزادی بیان در آمریکا
آزادی و کنترل بیان در آمریکا: رسانه های و دیپلماسی عمومی در آمریکا
آمریکا شناسی: آمریکا آنگونه که هست.
آمریکا: دوگانه استبداد و دموکراسی
منبع: آمریکا شناسی: فراز و فرود یک امپراتوری: پروفسور حمید مولانا
(کپی برداری از «اسرافیل» فقط با ذکر منبع مجاز است)