سرباز عقل

مطالبی درباره فلسفه و جامعه شناسی | غرب شناسی | شرق شناسی | اسلام و ایران | رسانه و تکنولوژی | سیر مطالعاتی

سرباز عقل

مطالبی درباره فلسفه و جامعه شناسی | غرب شناسی | شرق شناسی | اسلام و ایران | رسانه و تکنولوژی | سیر مطالعاتی

مشخصات بلاگ
سرباز عقل

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ»
«إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّىٰ یُغَیِّروا ما بِأَنفُسِهِم»
خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی‌دهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند. (قرآن کریم. سوره مبارکه رعد آیه 11)

غرب شناسی

امریکا شناسی

توتالیتاریسم لیبرال در امریکا

(قسمت دوم)

 

ایدئولوژی حاکم بر دهه هشتاد و نیمی از دهه نود قرن بیستم ایالات متحده آمریکا، نوعی نئولیبرالیسم عریان و خشن بوده است. هرچند که شکست این راست روی های شبه فاشیستی، هیات حاکمه آمریکا را مجبور کرد تا در قالب برنامه «افزایش تصاعدی مالیات بر درآمد» توسط «بیل کلینتون» و تلاش به منظور انجام پاره ای رفرم ها جهت جلوگیری از انفجار اجتماعی، آمیزه ای از نئولیبرالیسم سیاسی فرهنگی با نحوی مدل «اقتصاد ارشادی» را به مرحله اجرا درآورد.

 

ایالات متحده آمریکا نوعی شرکت سهامی از افراد سودجویی است که غالبا هدفی جز کسب ثروت و مصرف بیمارگونه و ارضاء سیکل باطل نیازهای پایان ناپذیر شهوانی و غضبی ندارند. در این شرکت سهامی، سهم عمده ای از سود به عده ی قلیلی از اعضا اختصاص داده شده و درصد کمی از آن در بین اکثریتی از خرده پاها و بوروکراسی های میانه حال و کارگران توزیع می شود؛ از این رو به شدت از قابلیت انفجاری بالایی برخوردار است.

 

محدودیت منابع موجود برای غارتگری توسط سرمایه داران آمریکایی و بی حدو حصر بودن نیازهای کاذب و بیمارگونه ای که در قشر اندک سرمایه دار و خیل انبوه متوسطین و فقرا به گونه ای دائمی بازتولید می شود و فشار ناشی از رقابت های سودجویانه شریکان سرمایه سالاری چون ژاپن و اروپا و نیز گسترش امواج بیداری در مردم محروم و دربند جهان زیر سلطه و نهایتا روند رو به گسترش رویکرد های معنوی و اعتراضی نسبت به ماتریالیسم و پوزیتیویسم و پراگماتیسم و نئولیبرالیسم حاکم بر ایالات متحده امریکا توسط مردم این کشور، «سرزمین شیطان زرد» و امپراطوری پول و خشونت و شهوت حاکم بر آن را در مخمصه ها و تنگناهای شدید قرار داده و آینده ای پر از کشمکش اجتماعی، اعتراضات مردمی، بحران های فکری، روانی، اجتماعی و اقتصادی و نهایتا در غلتیدن در مسیر پرشتاب نابودی و مرگ محتوم برای آن رقم زده است.

 

منبع: نیمه پنهان آمریکا: مروری کوتاه بر بنیان های نظری و ارکان تمدنی آمریکا: شهریار زرشناس

 

(کپی برداری از «اسرافیل» فقط با ذکر منبع مجاز است)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">