غرب شناسی: امریکا شناسی: سازمان های اجتماعی امریکا: تبعیض نژادی در امریکا (قسمت اول)
غرب شناسی
امریکا شناسی
سازمان های اجتماعی امریکا
تبعیض نژادی در امریکا (قسمت اول)
گرچه آبراهام لینکلن رئیس جمهور معروف امریکا در جنگ های داخلی امریکا که در سال های 1861 تا 1865م. صورت گرفت، فرمان آزادی برده های سیاه پوست را صادر کرد، اما تبعیض نژادی در تمام ایالت های امریکا به ویژه در ناحیه جنوب کشور امریکا ادامه یافت.
سیاه پوستان امریکا، از بسیاری حقوق عمومی، همچون: داشتن زمین و دارایی، ورود به مدارس و دانشگاه های سفید پوستان، استفاده از اماکن عمومی سفید پوستان، مانند رستوران، وسایل حمل و نقل، پارک و کلیسا ها، محروم بودند.
همچنین، سیاه پوستان امریکایی حق شرکت در انتخابات ملی، ایالتی و محلی را نداشتند و تا جنگ جهانی دوم از مزایای شرکت در ارتش بی بهره بودند. در حالی که در قانون اساسی ایالات متحده امریکا از خلقت یکسان بشریت و از مساوات و برابری همه افراد امریکایی در مقابل قانون صحبت می کرد، ایالات متحده امریکا یکی از قهارترین و تبعیض آمیزترین نظام های ملی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را در چارچوب تبعیض های نژادی عملی می کرد.
شورش و قیام سیاه پوستان و برده های امریکا که از اوایل قرن هجدهم علیه این ظلم و ستم و نظام استعار و استثمار آغاز شده بود، در حال تبدیل به یک فرهنگ مقامت بود.
ترکیب و تلفیق این نظام مقاومت فرهنگی برده ها بود که به تدریج فرهنگ، مذهب، هنر، موسیقی و ادبیات سیاه پوستان امریکا را به وجود آورد. موسیقی جاز، ادبیات شفاهی، رقص و آواز ویژه و عبادت های مخصوص، همه نشانه و نماد انعکاس این بی عدالتی ها و نظام خالی از مساوات در ایالات متحده امریکا بود.
مساوات و برابری در مقابل قانون، تنها منحصر به طبقه سفید پوستان- که نوعا آنگلوساکسون، مذاهب مسیحی و به طور کلی نژاد اروپایی و طبقه متوسطه و بالای اجتماعی بودند- بود. در قوانین ایالت ویرجینیا، به وضوح نوشته شده بود «نژاد سفید پوست بر نژاد سیاه پوست برتری دارد»
منبع: مولانا، حمید. امریکا شناسی: فراز و فرود یک امپراتوری. موسسه انتشارات امیر کبیر، چاپ دوم، 1390، ص 129
کلمات کلیدی: اسرافیل، امریکا، امریکا شناسی، سازمان های اجتماعی امریکا، تبعیض نژادی در امریکا، قسمت، تبعیض نژادی، امریکا و تبعیض نژادی، آبراهام لینکلن، رئیس جمهورهای امریکا، جنگ های داخلی امریکا، سیاه پوستان امریکا، برده داری در امریکا، ایالت های امریکا، حقوق عمومی در امریکا، مدارس امریکا، دانشگاه های امریکا، رستوران های امریکا، پارک های امریکا، انتخابات ملی امریکا، ارتش امریکا، قانون اساسی ایالات متحده امریکا، فرهنگ امریکا، موسیقی در امریکا، رقص و آواز در امریکا، نژاد آنگلوساکسون، مذاهب مسیحی، نژاد اروپایی، ایالت ویرجینیا، American studies، Racial Discrimination in America
(کپی برداری از «اسرافیل» فقط با ذکر منبع مجاز است)
- ۹۶/۱۲/۱۹
جاء الحق و ... تمدن نوین اسلامی