غرب شناسی: آمریکا شناسی: فراز و فرود قدرت در آمریکا: انعکاس بحران اقتصادی در آمریکا
غرب شناسی
آمریکا شناسی
فراز و فرود قدرت در آمریکا
انعکاس بحران اقتصادی در آمریکا
انعکاس بحران اقتصادی آمریکا در مطبوعات و رسانه ها و در میان نخبگان آمریکا و تاثیر آن در زندگی روزمره شهروندان، بسیار عمیق بود. مجله نیشن- که به جناح لیبرال و ترقی خواه آمریکا تعلق دارد- در سرمقاله 20 اکتبر 2008م. نوشت:
«کشور ما در یک تقاطع بی نظیر و خطرناک قرار دارد. نظام قدیمی فروپاشیده است و تمام مراکز قدرت که بر ما حکومت می کنند، به شکل واقعی با این رویدادها بی ارزش شده اند. رئیس جمهور، بی معنا و باورنکردنی شده است، حتی برای حزب سیاسی خودش (جمهوری خواهان).
حزب دموکرات که کنگره امریکا را در کنترل دارد با سیاست های خود این نهاد را دچار مشکل کرده است. وزیر خزانه داری با نظر خودخواهانه و متکبرانه اش در مقابله با این بحران اقتصادی و همین طور محافظه کاری بانک مرکزی (فدرال رزرو) و رئیس آن مورد اعتماد عامه مردم نیستند. قدرت بخش خصوصی وال استریت (مرکز مالی امریکا) به شدت باعث شرمساری و ناامیدی شده است.»
نیویورک تایمز نشریه با نفوذ نخبگان امریکا، در سرمقاله ای با عنوان، «نبود رهبری» (25 سپتامبر 2008م.) از فقدان رهبری در کشور و از فروپاشی و آگاهی سیاسی و اقتصادی ناله کرد. نویسنده روزنامه واشنگتن پست در مقاله ای با عنوان «اقتصاد ورشکسته» (29 سپتامبر 2008م.) نوشت:
«چیزی که ما مشاهده می کنیم، به معنای جامع و وسیع آن، ورشکستگی اقتصاد مدرن است»
روزنامه محافظه کار مالی و اقتصادی فایننشال تایمز لندن نیز این بحران مالی امریکا را پایان الگوی سرمایه داری امریکا در جهان اعلام کرد. خلاصه کلام اینکه، امریکا رهبری اقتصادی دنیا را نیز از دست داده است.
پروفسور حمید مولانا: آمریکا شناسی: فراز و فرود یک امپراتوری
(کپی برداری از «اسرافیل» فقط با ذکر منبع مجاز است)
- ۹۷/۰۷/۲۲