امریکا شناسی. صنایع فرهنگی و رسانه های امریکا. مطبوعات مهم امریکا 2
امریکا شناسی
صنایع فرهنگی و رسانه های امریکا
مطبوعات مهم امریکا 2
بیشتر مطبوعات و رسانه های امریکا را نشریه ها و شبکه های رادیو- تلویزیونی مسلط و از جنبه ایدئولوژیکی، هماهنگ و ملی گرای امریکا تشکیل می دهد که معمولا در محافل رسانه ای و ادبیات سیاسی ایالات متحده امریکا به رسانه های جریان اصلی معروف هستند و حیطه فعالیت آنها بین لیبرال ها و محافظه کاران امریکاست.
تنوع ایدئولوژیکی در مطبوعات و رسانه های امریکا در بین کشورها کم است. تعداد محدودی از نشریه های عقیدتی و سیاسی امریکا نیز به جناح های افراطی و چپ تعلق دارد که مجله های نیشن متعلق به گروه به اصطلاح ترقی خواهان دست چپ و نشنال اینترست، متعلق به گروه نومحافظه کاران دست راست، نمونه ای از آنهاست.
در حوزه بین المللی و سیاست خارجی دو مجله جریان اصلی به نام فارن افیرز متعلق به شورای روابط خارجی و فارن پالیسی متعلق به گروهی از بنگاه کارنگی، تجلی بیشتری بین نخبگان سیاسی دارد. در حوزه ادبیات، کتاب شناسی و امور عمومی، می توان از مجله هایی مانند آتلانتیک، نیویورکر و نیویورک رویو آو بوکز نام برد.
افزون بر اینها، در ایالات متحده امریکا حدود 2600 ایستگاه تلویزیونی و 8100 ایستگاه رادیویی در سطح ایالتی و محلی فعالیت می کنند. شبکه های اصلی سراسری و ملی رادیو- تلویزیونی امریکا عبارتند از: «سی.بی.اس»، «ان.بی.سی»، «ای.بی.سی»، «سی.ان.ان»، «فاکس نیوز» و «شبکه تلویزیونی عمومی». شبکه اسپانیایی زبان متعلق به گروه مهاجران امریکای لاتین نیز در دهه های اخیر در میان بیش از 40 میلیون نفر از مهاجران و شهروندان امریکای لاتین فعالیت قابل توجهی پیدا کرده است.
مهمترین روزنامه های امریکا مانند نیویورک تایمز، واشنگتن پست، وال استریت ژورنال و بسیاری از شبکه ها و ایستگاه های رادیو- تلویزیونی این کشور، در سیطره یهودیان و صهیونیست هاست و تاثیر مستقیمی بر افکار عمومی، دولت، نظام سیاسی کشور، سرمایه، کار، فرهنگ، هنر و سیاست خارجی دارد. گفتنی است تعداد اندکی از مراکز بزرگ نشر و کتابفروشی ها حدود 95 درصد از سهمیه فروش کتاب را در انحصار خود دارند. بزرگترین مراکز انتشاراتی امریکا در حوزه کتاب عبارتند از : راندام هوس، سیمون و شوستر و تایم وارنر، که دو مرکز انتشاراتی اخیر، به طور غیر مستقیم زیر سلطه یهودیان و صهیونیست ها قرار دارد.
اسرافیل: امریکا شناسی: حمید مولانا: انتشارات امیرکبیر
- ۹۷/۰۹/۱۱