غرب شناسی: امریکا شناسی: دموکراسی در امریکا: کوچ اجباری بومیان در امریکا (قسمت دوم)
غرب شناسی
امریکا شناسی
دموکراسی در امریکا
کوچ اجباری بومیان در امریکا
(قسمت دوم)
در سال 1803 م. توماس جفرسون، سومین رئیس جمهور امریکا، سرزمین های وسیع جنوب غربی به نام لوئیزیانا را – که شامل چندین ایالت می شد- ار فرانسوی ها خریداری کرد و بدین ترتیب مساحت ایالات متحده امریکا تا کوه های راکی در غرب امریکا توسعه یافت.
دولت امریکا با سیاست گذاری و فشار، بومیان سرخ پوست امریکا را به ایالات غربی کوچ داد و در صورت مقاومت، با آنها به جنگ می پرداخت. خریداری سرزمین های لوئیزیانا مساحت امریکا را دو برابر کرد.
در این سالها، توسعه طلبی امریکا با جدیت تمام دنبال شد. در سال های بین 1812م. تا 1824م. یکی از ژنرال های امریکا به نام اندرو جکسون با کشتن هزاران سرخ پوست امریکایی در ایالات جنوبی امریکا، موفق شد سرزمین فلوریدا- که به مکزیک تعلق داشت- را به امریکا ملحق کند. سال ها بعد در جنگ هایی که امریکا علیه مکزیک به راه انداخت، به تریج ایالت تگزاس، آریزونا، کلرادو و نیومکزیکو از مکزیک جدا شد و در سال 1845م. رسما به ایالات متحده امریکا ملحق و اضافه گردید.
مساحت امریکا در کمتر از نیم قرن چندین برابر شد و امپراتوری آن تا اقیانوس آرام توسعه یافت. در حقیقت تمامی این وقایع از زمان آقا محمد خان قاجار در ایران شروع شد و تا زمان پادشاهی ناصرالدین شاه در امریکا شکل گرفت و خاتمه یافت. در سال 1848م. امضای قرار داد الحاق کالیفرنیا و سایر ایالت های مکزیک به امریکا از سوی کنگره امریکا تصویب و امضا شد.
امریکایی ها مانند بسیاری از کشورهای اروپایی و غربی شناخت، آگاهی و حتی اطلاعات کامل و عمیقی از تاریخ خود ندارند. دنیای صنعتی و مدرن چند قرن اخیر و تعلیم، تربیت و آموزش ابتدایی، شهروندان امریکایی را به طور کلی از پیچیدگی جامعه و تاریخ خود دور نگاه داشته است. نظام آموزشی دبستان، دبیرستان و دانشگاه نیز کوشش کرد تاریخ تمدن غرب و توسعه امریکا را در چارچوب ارزش های مسیحیت، گسترش سرمایه داری، دوران رنسانس و روشنفکری اروپا، یونان باستان و افکار و اندیشه های لیبرالیسم قرون هفدهم و هیجدهم به شهروندان و افکار عمومی بیاموزد.
منبع: امریکا شناسی: فراز و فرود یک امپراتوری، پروفسور حمید مولانا
(کپی برداری از «اسرافیل» فقط با ذکر منبع مجاز است)
- ۹۷/۰۴/۲۳