غرب شناسی: امریکا شناسی: نیمه پنهان امریکا: رواج فساد و رشوه خواری در امریکا 1
غرب شناسی
امریکا شناسی
نیمه پنهان امریکا
رواج فساد و رشوه خواری در امریکا 1
امریکای پس از جنگ داخلی، سرزمین فساد و رشوه خواری و استثمار بی رحمانه کارگران و بحران های مکرر اقتصادی است. دلالان بین المللی در اروپا، تصویری رویایی از امریکا ارائه می دهند و کارگران اروپایی به امید رسیدن به این بهشت موعود به راه می افتند و در امریکا اسیر کار حقیرانه و استثمار بی رحمانه می گردند. «کلود ژولین» در این خصوص می نویسد:
«موجی از کارگران تازه نفس، فریب واسطه ها و دلالان صاحبان سرمایه را خورده اند که در سراسر اروپا درباره بهشت موعود داد سخن می دهند و همه را به مهاجرت به امریکا تشویق می کنند و با انها قرار دادهای به ظاهر پرسود برای استخدام در کارخانه ها منعقد می کنند، اما به محض ورود با حقیقتی تلخ رو به رو می شوند و در می یابند که فریب خورده اند.
آنها همه چیز خود را برای مهاجرت به امریکا فروخته اند و دیگر امکان بازگشت ندارند، ناچار هر کاری را با هر دستمزدی می پذیرند. آنها ناگزیرند که در شرایط طاقت فرسا و با دستمزد ناچیزی کار کنند و گذشته از این، وضع هم زنجیران خود را نیز که قبلا آمده اند و با حقوق کم و بیش بخور نمیری مشغول کار هستند، به خطر می اندازند.»
به راستی این توصیفات چه قدر به وضع امروز جوانان کشورهای موسوم به جهان سوم و تصویر غیر واقعی ای که از امریکا برای آنها ترسیم شده است شباهت دارد. امریکا از آغاز، سرزمین وهم و خیال بود بوده است. آنها که نسل اندر نسل در آن کشور ریشه دارند، واقعیت تلخ و گزنده سرمایه داری را حس می کنند و زیر فشار کار ماشینی و از خود بیگانگی به فغان آمده اند و انبوهی از انسان های گرفتار و آرزومند در آسیا و آفریقا در حالی که از فقر و بی عدالتی ای رنج می کشند که امپریالیسم امریکا و کلان سرمایه داران آن دولت به ایشان تحمیل کرده اند، در پرده پندار خود خیال رنگین سراب می بافند.
اسرافیل :: نیمه پنهان امریکا: مروری کوتاه بر بنیان های نظری و ارکان تمدنی امریکا: شهریار زرشناس