غرب شناسی: امریکا شناسی : فراز و فرود قدرت امریکا: تاوان امپراتوری امریکا: قسمت اول
غرب شناسی
امریکا شناسی
فراز و فرود قدرت امریکا
تاوان امپراتوری امریکا
قسمت اول
امپراتوری ها وقتی به یک سطح از گناه و ظلم می رسند، عاق می شوند. عاق شدن به اصطلاح عمومی، یک نوع نفرین شدن است. در داستان های کهن نیز به مواردی برخورد می کنیم که سلطه گرایی و سلطه گران سرانجام به بن بست می رسند و چیزی جز مجازات و عقوبت سخت، نصیب نمی برند. در اساطیر قدیم یکی از خدایان یونان باستان، غسیس نام داشت. او هر عمل بد را با مواخذه و عذاب پاداش می داد. در کتاب های آسمانی نیز ملت ها و دولت ها و افراد بد و خوب همیشه پاداش می بینند.
«ذلِکَ جَزَیْناهُمْ بِما کَفَرُوا وَ هَلْ نُجازِی إِلَّا الْکَفُورَ» یعنی «این کیفر را به علت کفرانشان به آنها دادیم، و آیا جز آن کس را که بسیار کفر می ورزد، کیفر می دهیم؟» (سوره سبأ، آیه 17)
این پدیده عاق و نفرین در ادبیات روابط عمومی، سالهاست از سوی کارشناسان و مدیران اطلاعاتی غرب به نام «ضربه بازگشت» شناخته شده است. وقتی دانشجویان خط امام (ره) دیپلمات های امریکایی را در سفارت آن کشور در تهران گروگان گرفتند، بسیاری از اعضای «سیا» این عمل ایران را یک ضربه بازگشت به خود نامیدند؛ ضربه ای که حاصل دهه ها مداخله در امور داخلی ایران و بالاتر از همه، حاصل کودتای 28 مرداد 1332ش.، استقرار مجدد حکومت خفقان آور محمد رضا پهلوی و تحمیل آن رژیم بر مردم ایران بود.
اسرافیل ::: پروفسور حمید مولانا: امریکا شناسی: فراز و فرود یک امپراتوری