امریکا شناسی: نیمه پنهان امریکا: رواج فساد و رشوه خواری در امریکا 2
امریکا شناسی
نیمه پنهان امریکا
رواج فساد و رشوه خواری در امریکا 2
در دهه های پایانی قرن نوزدهم، در امریکا نام سرمایه دارانی چون گولد، اندربیلت، هریمن، کارنگی، هیل، کوک، راکفلر و مورگان بر سر زبان ها افتاد؛ اینها صاحبان انحصارات عظیم و غول پیکر صنعتی و سرمایه های نجومی مالی بودند. این کلان سرمایه داران، اقتصاد انحصاری کاپیتالیستی امریکا را اداره ی کردند و نفوذ شدیدی بر دولتمردان و به ویژه رئیس جمهورهای امریکایی داشتند.
در واقع فرم و ساختار سرمایه سالاری امریکا، پس از جنگ های داخلی متحول گردید و سرمایه های کوچک در سرمایه های بزرگ مستحیل گردیده و تمرکز و انحصار، جانشین رقابت شد و این امر بیانگر ورود سرمایه داری امریکا به عصر امپریالیسم بود؛ زیرا امپریالیسم به لحاظ اقتصادی و با حاکمیت سرمایه های انحصاری و عظیم و آمیزش سرمایه صنعتی و سرمایه عظیم بانک های بزرگ و غول پیکر تعریف می شود.
طراح این سیستم اقتصادی پیچیده و بی رحم و متمرکز و انحصاری، حزب جمهوری خواه بود که با به قدرت رسیدن آبراهام لینکلن در راس هرم حکومتی ایالات متحده امریکا قرار گرفت. انحصارات بزرگ در حوزه های صنایع فولاد، صنایع راه آهن، نفت و بانکداری پدید آمد و دیوان عالی ایالات متحده امریکا نیز در مسیر صیانت از منافع این انحصارات غول آسا، به اصلاح قانون اساسی امریکا پرداخت. یکی از این صاحبان سرمایه های افسانه ای «اندرو کارنگی» بود. او با از بین بردن رقبا و فدا کردن دوستان، کمپانی های بزرگی را خریداری کرده و با ادغام آنها «شرکت فولاد سازی کارنگی» را تاسیس نمود. او سلطان فولاد در اقتصاد جهان صنعتی بود.
اسرافیل: نیمه پنهان امریکا: ارکان تمدنی امریکا: شهریار زرشناس
- ۹۷/۰۸/۲۴