سرباز عقل

مطالبی درباره فلسفه و جامعه شناسی | غرب شناسی | شرق شناسی | اسلام و ایران | رسانه و تکنولوژی | سیر مطالعاتی

سرباز عقل

مطالبی درباره فلسفه و جامعه شناسی | غرب شناسی | شرق شناسی | اسلام و ایران | رسانه و تکنولوژی | سیر مطالعاتی

مشخصات بلاگ
سرباز عقل

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ»
«إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّىٰ یُغَیِّروا ما بِأَنفُسِهِم»
خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی‌دهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند. (قرآن کریم. سوره مبارکه رعد آیه 11)

غرب شناسی

امریکا شناسی

فراز و فرود قدرت امریکا

ترس در ایالات متحده امریکا

(قسمت پنجم)

 

ایالات متحده امریکا در تاریخ کوتاه خود بیش از هر کشور دیگر هم خود را ترسانده و هم سعی کرده دیگران را بترساند. ترس، یک عارضه و یک شیوه اصلی در روان شناسی جامعه امریکا شده است. ترس از سرخ پوستان، ترس از سیاه پوستان، ترس از نژاد زرد، ترس از غیر مسیحی ها، ترس از کمونیسم، ترس از اسلام و ترس از بیگانگانی که بخواهند کرانه های امریکا را تسخیر کنند.

 

فرانکلین روزولت رئیس جمهور دهه بحرانی اقتصاد امریکا و دوران جنگ جهانی دوم، به خوبی به این عامل ترس در تاریخ کشور خود آگاهی داشت و به هنگام حمله ژاپنی ها به جزایر هاوایی اعلام کرد:

 

«ترس، بزرگترین دشمن امریکاست»

 

وحشت، ترس و حتی خفقانی که سناتور ژوزف مک کارتی در دهه 1950م. در مبارزه با کمونیسم در امریکا به راه انداخت، چند سال قبل با انفجارهای تروریستی نیویورک و واشنگتن، در جامعه این کشور تکرار شد.

 

ولی عامل ترس در امریکا تنها سیاسی و اقتصادی نیست. ترس زاویه مهمی از امور فردی و اجتماعی امریکایی ها را تشکیل می دهد و ساختارهای اطلاعاتی، ارتباطی، تبلیغاتی، بازرگانی و ... این عامل را به عنوان یک شیوه اقناع و بازاریابی به کار می برند. ترس از سالخوردگی و پیر شدن، ترس از مرگ، ترس از بی پولی و ورشکسته شدن، ترس از راه رفتن و قدم زدن در خیابان و کوچه، ترس از حمله در پارک ها، مدارس و اماکن عمومی، جزئی از مردم شناسی، جامعه شناسی، روان شناسی و ارتباط شناسی امریکاست و در این اواخر تشدید شده است.

 

در جامعه مادی امریکا این خودبیگانگی و علاقه به فردگرایی است که هم وابستگی به اشیاء و سازمان های مدرن و هم اضطراب و ترس را در افراد به وجود آورده است. امروزه امریکا بیش از 6000 هزار بمب اتمی و هیدروژنی آماده پرتاب دارد. (لطفا توجه داشته باشید که آقای پروفسور حمید مولانا چاپ اول این کتاب را در سال 1389 منتشر کرده است و از این نظر آمار و ارقام ذکر شده در این کتاب به سال 1389 و حتی قبل از آن بر می گردد) و ایالات متحده با داشتن فقط 5 درصد از منابع نفت و انرژی دنیا 25 درصد یا یک چهارم انرژی و سوخت تمام دنیا را به خود اختصاص داده است. ترس امریکا و امریکایی ها این است که یکی از این بمب ها به اشتباه پرتاب شود و یا تولید انرژی دنیا کفاف مصرف آنها را ندهد.

 

دانشگاه پرینستون یکی از موسسه های علمی، فرهنگی و یکی از مهمترین مکان های پرورش نخبگان امریکا- جایی که فیزیکدان معروف قرن بیستم، آلبرت اینشتین معادله های معروفش را در آنجا به نگارش درآورد- سال 2008م. رسما اعلام کرد مرکز مطالعات تاریخی شلبی کولوم دیویس این دانشگاه بورس پژوهشی ویژه ای برای بررسی و مطالعه ترس تاسیس کرده است. هدف اصلی این پروژه مطالعه در تاریخ ترس و بررسی تولید، اشاعه و آثار آن در افراد و جامعه امریکاست.

 

موضوع های مورد مطالعه این پروژه شامل: موارد کاربردی ترس، ترس افراد از حکومت و دولت، ترور، امراض و حوادث طبیعی و غیر طبیعی، فناوری، ترس از بمب (هسته ای)، ترس از جنگ و خشونت و ترس از جهنم و ایمان به روح است. این مرکز مطالعات با کمک ها و بورس ویژه ای که اعطا می کند، از دانشمندان و پژوهشگرانی که دوره دکترا خود را به پایان رسانده اند، دعوت کرده است در این پروژه شرکت کنند.

 

یکی از اختراع های بزرگ و نظامی بشر در طول تاریخ، تولید و استفاده از بمب اتمی توسط امریکا در جنگ جهانی دوم بود. هدف اصلی بمب اتمی کشتار دسته جمعی و هدف دیگر آن ایجاد ترس و وحشت به عنوان یک پدیده بازدارنده در دیگران است. در ده سال اخیر امریکایی ها تسلیحات دیگری را غیر از بمب اتمی ، آزمایش کرده اند و هدف اصلی آن ایجاد وحشت بسیار بین نظامیان و مردم آن کشور است. این تسلیحات  و روش ها برای اولین بار در جنگ عراق آزمایش شد.

 

ضربه های ترس تنها سیاسی، نظامی و اجتماعی نیست، بلکه ابعاد اقتصادی- بین المللی هم دارد. جان پرکینز که خود را یک مزدور اقتصادی امریکا می داند، به تازگی کتاب جدیدی با عنوان «تاریخ سری امپراتوری امریکا» به چاپ رسانده است که در آن طمع، ترس، توطئه و برنامه های کمپانی های بزرگ امریکایی برای به دست آوردن سرمایه دیگر کشورهای جهان و نیز ترور و آدمکشی را افشا کرده است.

 

پرکینز که مدت ها در استخدام بزرگترین آژانس اطلاعاتی و جاسوسی امریکا موسوم به ان. اس. آ (آژانس امنیت ملی)  بوده است، می گوید: « بیشتر مردم از امپراتوری امریکا خبر نداشتند؛ زیرا برای تشکیل این امپراتوری از نیروی نظامی آن چنان که باید استفاده نشده است» این سیستم به ادعای او از مزدوران و آدمکشان اقتصادی تاسیس شد و بیشتر مردم امریکا نمی دانند که زندگی مرفه آنان نتیجه اعمال و توطئه های این امپراتوری برای چپاول ثروت از مردم کشورهای دیگر است؛ ولی مردم به تدریج در حال درک موضوع هستند و آگاهی از این واقعیت به ترس و نگرانی آنها درباره نظام امریکا و دنیای امروز منتهی شده است.

 

منبع: مولانا، حمید. امریکا شناسی: فراز و فرود یک امپراتوری. موسسه انتشارات امیرکبیر، چاپ دوم، 1389، ص 252

 

(کپی برداری از «اسرافیل فقط با ذکر منبع مجاز است)

  • ۹۷/۰۱/۱۷
  • سرباز عقل

American studies

Fear in the United States America

United States America

آدمکش های امریکا

آلبرت اینشتین

آژانس امنیت ملی

آژانس امنیت ملی امریکا

ارتباطات اجتماعی در امریکا

اسرافیل

اقتصاد امریکا

اماکن عمومی امریکا

امریکا

امریکا شناسی

امیرکبیر

ان اس آ

انفجارهای تروریستی نیویورک و واشنگتن

ایالات متحده امریکا

ایمان به روح در امریکا

بازاریابی در امریکا

بزرگترین آژانس اطلاعاتی و جاسوسی امریکا

بزرگترین دشمن امریکا

بمب های اتمی امریکا

بمب های هیدروژنی امریکا

تاریخ امریکا

ترس از اسلام در امریکا

ترس در ایالات متحده امریکا

تروریسم در امریکا

تولید و استفاده از بمب اتمی توسط امریکا در جنگ جهانی دوم

جان پرکینز

جنگ عراق و امریکا

جنگ و خشونت در امریکا

حمله ژاپنی ها به جزایر هاوایی

دانشگاه پرینستون

روان شناسی جامعه امریکا

سرخ پوستان و سیاه پوستان امریکا

سناتور ژوزف مک کارتی

فرانکلین روزولت رئیس جمهور دهه بحرانی اقتصاد امریکا و جنگ جهانی دوم

قدرت امریکا

مبارزه با کمونیسم در امریکا

مراکز علمی امریکا

منابع نفت امریکا

موسسه انتشارات امیرکبیر

موسسه های علمی امریکا

موسسه های علمی و فرهنگی امریکا

مولانا

نیروی نظامی امریکا

کشتار دسته جمعی

کمپانی های بزرگ امریکایی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">