سرباز عقل

مطالبی درباره فلسفه و جامعه شناسی | غرب شناسی | شرق شناسی | اسلام و ایران | رسانه و تکنولوژی | سیر مطالعاتی

سرباز عقل

مطالبی درباره فلسفه و جامعه شناسی | غرب شناسی | شرق شناسی | اسلام و ایران | رسانه و تکنولوژی | سیر مطالعاتی

مشخصات بلاگ
سرباز عقل

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ»
«إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّىٰ یُغَیِّروا ما بِأَنفُسِهِم»
خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی‌دهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند. (قرآن کریم. سوره مبارکه رعد آیه 11)

نفوذ

مفهوم نفوذ

چیستی، چرایی، چگونگی و اهداف نفوذ

(قسمت اول)

 

نفوذ در لغت و در فرهنگ فارسی، به معنای اثر کردن در چیزی، داخل شدن در چیزی (فرهنگ فارسی معین)، تاثیر گذاشتن بر کسی و راه یافتن پنهانی در گروه یا جایی (فرهنگ فارسی عمید) آمده است.

 

نفوذ در اصطلاح عبارت است از اعمالی که مستقیم یا غیر مستقیم باعث تغییر در رفتار با نظرهای دیگران می شود.

 

نفوذ در اصطلاح اجتماعی و سیاسی نزدیک به مفهوم لغوی آن یعنی رخنه کردن در افکار و عقاید و تاثیر گذاری برای ایجاد تغییر در جهت اهداف نفوذ کننده است. از این رو در حوزه رفتارهای اجتماعی وقتی از افراد صاحب نفوذ سخن گفته می شود، کسانی هستند که دارای محبوبیت و مقبولیت اجتماعی بوده و مردم از آنان حرف شنوی داشته و گفتار و رفتار خویش را با آنان هماهنگ می کنند.

 

به سخن دیگر، صاحب نفوذ کسی است که به عنوان مرجعیت مقبول مردم پذیرفته شده است که به طور طبیعی این مقبولیت با محبوبیت همراه است.

 

به عبارت ساده تر، کسانی در اجتماع هستند که مردم بر پایه عواطف و احساسات، مرجعیت و رهبری آنها را پذیرفته اند. این پذیرش ممکن است ریشه در عقلانیت داشته یا نداشته باشد؛ بنابراین نمی توان گفت هرکسی که از مرجع صاحب نفوذ پیروی و اطاعت می کند، متاثر از عواطف و احساسات است و عقلانیتی پشت این پیروی نیست.

 

امروزه در عرصه سیاسی، نفوذ از اهمیت بسیاری برخوردار است. اگر در گذشته نظامیان تلاش می کردند با نفوذ در خطوط مقدم دشمن و رخنه در دیوار دفاعی، از درون کنش هایی را به وجود آورند که موجب فروپاشی یک دیوار دفاعی از انسان و ابزارهای دفاعی شوند، امروزه بیشترین کارکرد نفوذ در عرصه سیاسی و اجتماعی و فرهنگی است تا افکار و عقاید و عواطف و احساسات ملتی را تغییر دهند و از درون، استقامت و مقاومت ملت و امتی را خرد کرده و از هم بپاشند.

 

منبع: چشمه همیشه جاری. نفوذ در کلام رهبری، 1395، ص 13

 

کلمات کلیدی: اسرافیل، نفوذ، دشمن شناسی، مفهوم نفوذ، چگونگی نفوذ، اهداف نفوذ، چرایی نفوذ، نفوذ چیست؟، فرهنگ فارسی، فرهنگ فارسی معین، فرهنگ فارسی عمید، اصطلاحات اجتماعی و سیاسی، رخنه در افکار و عقاید، عقاید، مرجعیت، رهبری، صاحبان نفوذ، سیاست، نفوذ سیاسی، نفوذ فرهنگی، نفوذ اجتماعی، نفوذ اقتصادی، Cultural Influence، infiltrate

 

 

(کپی برداری از «اسرافیل» فقط با ذکر منبع مجاز است)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">